BRL 4101-7 Lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen

De officiële beoordelingsrichtlijn met betrekking tot lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen is de BRL 4101-7. Voldoet uw product aan de KOMO-eisen die onderdeel zijn van deze BRL?

KOMO-certificaat op basis van BRL 4101-7: lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen

De officiële beoordelingsrichtlijn met betrekking tot lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen is de BRL 4101-7. Voldoet uw product aan de KOMO-eisen die onderdeel zijn van deze BRL? Dan kunt zich bij SKH laten certificeren. Bij een succesvol resultaat mag u vervolgens het KOMO-keurmerk op de betreffende lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen aanbrengen. Een kwalificatie met een belangrijke meerwaarde in de markt, want KOMO geldt als hét bewijs voor objectieve, door een onafhankelijke deskundige herhaald vastgestelde kwaliteit. In Nederland én daarbuiten.

Waar gaat het om bij BRL 4101-7?

Bij het KOMO-certificatieproces op grond van BRL 4101-7 wordt, aan de hand van een uitgebreid onderzoeksprogramma, de sterkte, temperatuurbestendigheid, duurzaamheid, weerstand tegen mechanische vermoeiing, vervorming en elasticiteit van lijmsystemen voor de bevestiging van gevelbeplatingen bepaald. Het lijmproductieproces is onderdeel van de BRL 4101-7, evenals de constante samenstelling van de lijm. Door middel van zogenoemde snelverwering (gesimuleerde versnelde veroudering in een toepassing) wordt tijdens het certificatieproces –en vervolgens uiteraard periodiek- onderzocht hoe de lijm zich in de tijd houdt. Ook is de toepassingsbeschrijving die de fabrikant bij de lijm voor gevelbeplatingen levert gebonden aan voorschriften.

SKH specialist in BRL 4101-7 en gevelplaten

SKH komt oorspronkelijk voort uit de houtsector en wordt erkend om haar gespecialiseerde markt- en materiekennis inzake producten voor de bouw en infrasector die hout bevatten en/of in combinatie met hout (kunnen) worden toegepast. Zoals lijmen, kitten en gevelplaten. Daarom is SKH de gespecialiseerde en geaccrediteerde certificatie-instelling voor KOMO certificering op grond van BRL 4101-7 lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen. U mag bij SKH rekenen op een aandachtig en bij uitstek deskundig certificatieproces.

KOMO-certificaat wordt ook in buitenland erkend

In toenemende mate is het KOMO-productcertificaat op basis van BRL 4101-7 een belangrijke commerciële pré in een aantal ‘buitenlanden’. Staat het KOMO-keurmerk op lijm voor de bevestiging van gevelbeplatingen? Dan wordt de objectief vastgestelde kwaliteit van uw product steeds vaker herkend en erkend in landen met grote markten, zoals de Verenigde Staten, Scandinavië inclusief IJsland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Tegelijk neemt de toepassing van gevelplaten in de bouw hand over hand toe. Een uitstekend moment om te gaan voor KOMO-certificatie! SKH helpt u graag verder. Neem gerust contact op voor meer informatie.