BRL 0814 Filmvormende coatings voor toepassing op hout

In Nederland, maar zeker ook in het buitenland, geeft het bezit van het KOMO-certificaat op basis van BRL 0814 ‘Filmvormende coatings voor toepassing op hout’ een marktvoorsprong van betekenis.

KOMO-certificaat op basis van BRL 0814 Filmvormende coatings voor toepassing op hout

In Nederland, maar zeker ook in het buitenland, geeft het bezit van het KOMO-certificaat op basis van BRL 0814 ‘Filmvormende coatings voor toepassing op hout’ een marktvoorsprong van betekenis. Dat is terecht, want dit KOMO-keurmerk voor industrieel geappliqueerde grondverfsystemen is hét objectieve bewijs dat wordt voldaan aan alle kwaliteitseisen die in beoordelingsrichtlijn 0814 zijn neergelegd. En omdat Nederland in dit vakgebied voorop loopt, is een KOMO-productcertificaat op grond van BRL 0814 een waardevol internationaal kompas voor professionele opdrachtgevers in de bouw.

Eisen BRL 0814 Filmvormende coatings voor toepassing op hout

BRL 0814 omschrijft de eisen voor een industrieel geappliqueerd grondverfsysteem. Verfsystemen die gebruikt worden voor KOMO gecertificeerd geveltimmerwerk dienen minimaal aan deze eisen te voldoen. Geveltimmerwerk dat is voorzien van een BRL 0814 gecertificeerd verfsysteem dient, nadat het de timmerfabriek heeft verlaten, binnen 6 maanden afgewerkt te worden met 2 kwastlagen met een minimale droge verflaagdikte van 50 µm.

Van certificaathouders die producten door SKH hebben laten certificeren volgens BRL 0814, wordt ieder jaar de productielocatie gecontroleerd. Ook vindt er een marktmonstername plaats waarbij specifieke eigenschappen extra worden gecontroleerd door SHR. Hierbij worden niet alleen eigenschappen getest zoals die in de Europese verfrichtlijnen (EN 927 serie) staan omschreven. De hechting en waterdoorlatendheid van dit soort systemen wordt namelijk ook gecontroleerd na het typische droogtraject dat een verfsysteem doorloopt in de Nederlandse timmerindustrie. Op deze manier vindt controle van de prestaties plaats op een manier die nauw aansluit op praktijktoepassingen.

SKH specialist in BRL 0814: uw aangewezen KOMO certificatie-expert

SKH heeft haar ‘roots’ in de houtsector en staat bekend om haar gespecialiseerde markt- en materiekennis inzake producten voor de bouw en infrasector die hout/houtachtige materialen bevatten en/of in combinatie met hout (kunnen) worden toegepast. Zoals geavanceerde verfsystemen. Daarom is SKH de gespecialiseerde en geaccrediteerde certificatie-instelling voor KOMO certificering op basis van BRL 0814 Filmvormende coatings voor toepassing op hout. SKH biedt u een aandachtig en bij uitstek deskundig certificatieproces, met veel klantfocus. Neem contact op voor meer informatie en certificatie.