BRL 2902 Geoptimaliseerd hout voor niet-dragende toepassingen

KOMO-gecertificeerd worden op basis van BRL 2902 (geoptimaliseerd hout voor niet-dragende toepassingen)? Geaccrediteerde certificatie-instelling SKH certificeert uw bedrijf met aandacht en resultaat.

KOMO-certificaat BRL 2902 geoptimaliseerd hout niet dragende toepassingen

KOMO-gecertificeerd worden op basis van BRL 2902 (geoptimaliseerd hout voor niet-dragende toepassingen)? Geaccrediteerde certificatie-instelling SKH certificeert uw bedrijf met aandacht en resultaat. Het optimaliseren van hout betekent: eventuele gebreken uit het hout verwijderen en hout zonder gebreken op standaardlengte produceren. Wanneer dat gebeurt volgens BRL 2902 kunt u KOMO-gecertificeerd worden. Het betreffende hout mag dan voorzien worden van het KOMO-keurmerk, hét keurmerk voor de bouw en voor bouwactiviteiten in infrastructurele projecten.

KOMO-certificaat BRL 2902 internationaal

Het KOMO-keurmerk heeft een grote internationale uitstraling. In landen als Duitsland, Indonesië en Maleisië heeft geoptimaliseerd hout voor niet dragende toepassingen met een KOMO-certificaat op grond van BRL 2902 absoluut de voorkeur. Evenals in Nederland zelf, uiteraard. Want het is het vertrouwde bewijs dat aan alle wettelijke eisen (waaronder het Bouwbesluit) en collectieve markteisen ten aanzien van objectief getoetste kwaliteit wordt voldaan. Het behalen van het KOMO-certificaat is dan ook een investering die (ook kleinere houtverwerkers) prima perspectieven biedt en zichzelf terugverdient.

Geoptimaliseerd hout: welke houtsoorten?

Geoptimaliseerd hout is een kwalitatief zeer hoogwaardig eindproduct, met een groot rendement, minder houtverlies en een duurzaam karakter. Welke houtsoorten kunnen onder BRL 2902 een KOMO-certificaat verwerven? Onder andere Meranti, Vuren, Grenen, Accoya, Sapeli, Larix, Merbau en Iroko. Voor meer details over geoptimaliseerd hout voor niet-dragende toepassingen, BRL 2902 en KOMO-certificatie nodigen wij u uit contact op te nemen met SKH in Wageningen: de geaccrediteerde certificatie-instelling voor KOMO certificatie. SKH biedt zekerheid met meerwaarde, meedenkkracht en is thuis in de internationale houtmarkt.