BRL 2338 Lijmen voor dragende houten bouwconstructies

Op de beste lijmen voor dragende houten bouwconstructies staat het KOMO-keurmerk.

Voor KOMO productcertificaat BRL 2338 naar SKH

Op de beste lijmen voor dragende houten bouwconstructies staat het KOMO-keurmerk. Dat bewijst dat de betreffende lijmen worden geleverd onder het certificaat op basis van BRL 2338. En dat de kwaliteit ervan dus is getoetst door onafhankelijke derden, aan de hand van de criteria die zijn opgenomen in de beoordelingsrichtlijn BRL 2338 ‘Lijmen voor dragende houten bouwconstructies’. Wilt u uw lijmen voorzien van het KOMO-keurmerk? Gespecialiseerde certificatie-instelling SKH helpt u graag verder.

Houtsoorten en klimaatklassen

De essentie van lijmen voor dragende houten bouwconstructies is dat de betreffende lijm in combinatie met een te verwerken houtsoort aan de kwaliteitseisen die BRL 2338 stelt moet voldoen. Lijmen voor dragende houten bouwconstructies met het KOMO-keurmerk vermelden voor welke houtsoorten de betreffende lijm aan de kwaliteitseisen voldoet. En: in welke klimaatklassen dat het geval is. Zo ontstaat zekerheid in de bouwkolom en kan worden aangetoond dat degelijk werk is geleverd.

Wie zaken doet in Nederland…

Wie materialen levert voor de bouw en zaken doet met Nederlandse afnemers, kan niet om het KOMO-keurmerk heen. Dat keurmerk is vertrouwd sinds 1962 in bouw & infra en wint nog steeds aan belang. SKH in Wageningen is de geaccrediteerde certificatie-instelling die uw producten certificeert voor onder andere het KOMO-certificaat op grond van BRL 2338 Lijmen voor dragende houten bouwconstructies. Maar ook voor tal van andere certificaten. Check de pagina keurmerken voor het complete overzicht.

Meer informatie om gecertificeerd te worden op grond van BRL 2338 of een passende offerte? Neem gerust contact op het SKH.