BRL 3107 montagelijm

Montagelijm met het KOMO-keurmerk voldoet aan kwaliteitseisen die zijn vastgelegd in de Beoordelingsrichtlijn BRL 3107.

Waarom op goede montagelijm (montagekit) het KOMO-keurmerk staat

Montagelijm is handig voor elke klus waarbij je een lijmconstructie aanbrengt. In de bouwmarkt en vakzaak kun je vaak kiezen uit verschillende merken montagekit. Opvallend is dat ‘grote’ merken zich onder meer onderscheiden doordat het KOMO-keurmerk op de verpakking is aangebracht. Wat betekent dat precies? Dat betekent dat de montagelijm van deze merken door onafhankelijke deskundigen is onderzocht. En dat daarbij keer op keer blijkt dat montagelijm met het KOMO-keurmerk voldoet aan kwaliteitseisen die zijn vastgelegd in de Beoordelingsrichtlijn BRL 3107.

Kwaliteit objectief aangetoond

De BRL 3107 ‘Montagelijm’ geeft kwaliteitscriteria waaraan goede montagelijm moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan: hechtkracht, hechtkracht onder vochtbelasting en vullend vermogen. Deze en andere eigenschappen van de montagelijm worden herhaaldelijk getest in gespecialiseerde laboratoria. Daardoor staan de goede producteigenschappen vast.

Van montagelijm zonder KOMO-keurmerk moet je als consument én als professionele verwerker maar afwachten hoe deze presteren. De kwaliteit ervan is immers niet herhaaldelijk onafhankelijk en objectief aangetoond.

Gecertificeerd worden volgens BL 3107 Montagelijm

Fabrikanten die hun montagekit(ten) willen laten certificeren voor het KOMO-keurmerk wenden zich tot een certificatie-instelling die een licentie-overeenkomst met KOMO heeft gesloten. Bijvoorbeeld SKH in Wageningen. De certificatie-instelling onderzoekt, test en monitort vervolgens zowel het product als het productieproces en het intern kwaliteitsmanagementsysteem van de certificaathouder.

Alleen als alles steeds aan alle criteria (zoals beschreven in de BRL 3107 Montagelijm) voldoet, wordt het KOMO-productcertificaat toegekend. En dan pas mag de fabrikant op het betreffende artikel het KOMO-keurmerk op de verpakking aanbrengen.

Gecertificeerd worden op basis van BRL 3107 Montagelijm? Neem contact op met SKH.

SKH certificeert met aandacht en klantfocus. Een investering in blijvend marktsucces.