BRL 2339 Lijmen voor niet-dragende toepassingen

SKH is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd om uw bedrijf te certificeren voor het KOMO-keurmerk op grond van beoordelingsrichtlijn (BRL) 2239 (Lijmen voor niet-dragende toepassingen).

Gecertificeerd worden volgens BRL 2339 Lijmen voor niet-dragende toepassingen

SKH is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd om uw bedrijf te certificeren voor het KOMO-keurmerk op grond van beoordelingsrichtlijn (BRL) 2239 (Lijmen voor niet-dragende toepassingen). SKH komt dan ook gauw in beeld als het om KOMO-certificatie gaat. Dat komt omdat SKH een gespecialiseerde certificatie-instelling is, met een surplus aan kennis en ervaring op het gebied van hout, houtachtige materialen, biobased materialen en producten die in combinatie met een of meer van de hierboven genoemde materialen kunnen worden verwerkt.

Over BRL 2339 Lijmen voor niet-dragende toepassingen

BRL 2339 omschrijft de eisen voor een lijmsysteem voor niet-dragende toepassingen. Alles draait om de sterkte, stevigheid en duurzaamheid van lijmconstructies.

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen lijmen voor:

  • algemeen gebruik (verlijming van spouwlatten en dergelijken);
  • vingerlassen (vingerlassen in raam, kozijn en deurhout);
  • lamineren (lamineren van raam, kozijn en deurhout);
  • geveltimmerwerk (verlijmen van verbindingen in ramen en deuren).

Van producenten van KOMO-gecertificeerde lijmsystemen wordt jaarlijks de productielocatie gecontroleerd. Hierbij wordt gelet op de borging van de kwaliteit van de gecertificeerde producten en het productieproces. Tevens worden formuleringen gecontroleerd op wijzigingen. Het is namelijk NIET toegestaan wijzigingen in een formulering aan te brengen zonder dat SKH hiervan op voorhand op de hoogte is gebracht.

De markt vraagt om KOMO. SKH certificeert u voor KOMO

Wilt u uw bedrijf laten certificeren voor het KOMO-certificaat op grond van BRL 2339? Dat is een verstandige keuze. De markt vraagt immers om KOMO, omdat zekerheid voorop staat. Het KOMO-certificaat garandeert dat aan álle relevante eisen wordt voldaan: zowel eisen van marktpartijen als de eisen van overheden. Wie in het bezit is van de juiste KOMO-certificaten heeft daarom altijd een streepje vóór.

SKH is de geaccrediteerde certificatie-instelling voor KOMO-certificatie inzake BRL 2339 Lijmen voor niet-dragende toepassingen. Neem voor meer informatie en/of het starten van een certificatietraject contact op met SKH.