BRL 1705 Triplex

Hét onderscheidende kwaliteitskeurmerk voor triplex is het KOMO-certificaat dat gebaseerd is op de beoordelingsrichtlijn BRL 1705 Triplex.

Het KOMO-certificaat BRL 1705 Triplex behalen doet u bij SKH

Triplex (ook wel multiplex genoemd) is een veelzijdig product, beschikbaar in veel kwaliteiten. Het is een houtachtig plaatmateriaal, vervaardigd uit een oneven aantal fineerlagen, die kruislings op elkaar zijn verlijmd. Hét onderscheidende kwaliteitskeurmerk voor triplex is het KOMO-certificaat dat gebaseerd is op de beoordelingsrichtlijn BRL 1705 Triplex. Staat het KOMO-keurmerk op elke individuele plaat triplex? Dan wordt aan alle wet- en regelgeving voor bouw- en infrasector voldaan. En bovendien aan de kwaliteitseisen die professionele, private partijen er aan stellen.

BRL 1705 Triplex: zeven klassen, afhankelijk van toepassing

De soorten triplex worden verdeeld in 3 verschillende toepassingen op basis van het type verlijming:

  • Toepassing 1: geschikt voor een droge / binnen toepassing;
  • Toepassing 2: geschikt voor vochtige (niet natte) / beschut buiten toepassing;
  • Toepassing 3: geschikt voor natte omstandigheden / onbeschut buiten (weer en wind).

Waar CE-markering van triplex géén minimum waarden stelt, classificeert de BRL 1705 Triplex het materiaal triplex in 7 klassen, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de beoogde toepassing. De eisen en minimum waarden zijn naast de Europese normen gebaseerd op het gedrag en ervaringen van het product toegepast in het Nederlandse klimaat en bouwstijl. Voldoet alles? Dan is het KOMO-certificaat BRL 1705 Triplex in zicht.

KOMO-certificaat BRL 1705: kwaliteit zoals beloofd.

Met een KOMO certificaat op grond van BRL 1705 Triplex garandeert de producent dat het product geschikt is voor een specifieke toepassing en kan de gebruiker het meest geëigende type triplex kiezen voor zijn project. De gebruiker kan erop vertrouwen dat het product hem niet in de steek laat, want als er KOMO op staat betekent dat: ‘Kwaliteit zoals beloofd‘. Oftewel: het voldoet aan het Bouwbesluit en alle andere in Nederland geldende wet- en regelgeving voor bouw en infra; bovendien voldoet het product dat KOMO gecertificeerd is op basis van BRL 1705 Triplex aan alle collectief opgestelde private vereisten. Die garantie biedt alleen het KOMO-keurmerk.

Neem contact op met SKH voor KOMO-certificatie

Neem contact op met SKH als u gecertificeerde wilt worden op grond van BRL 1705 (Triplex). Wij helpen u graag verder. Want SKH voorziet u van de keurmerken die u nodig heeft om succesvol te kunnen opereren. Wij verzorgen overigens niet alleen certificering van eindproducten, maar ook van halffabricaten en componenten. SKH kent de nationale en internationale normeringen, biedt tientallen jaren ervaring en bovendien: zekerheid met meerwaarde. KOMO certificaat BRL 1705 Triplex? U bent van harte welkom.