BRL 0817 Filmvormende voor- en aflaksystemen op hout

BRL 0817 Filmvormende voor- en aflaksystemen op hout omschrijft de eisen voor een industrieel geappliqueerd voorlak- en aflakverfsysteem.

Bij SKH het KOMO-certificaat BRL 0817 behalen: zekerheid met meerwaarde

Bij SKH het KOMO-certificaat op basis van BRL 0817 behalen? Dat kan. BRL 0817 Filmvormende voor- en aflaksystemen op hout omschrijft de eisen voor een industrieel geappliqueerd voorlak- en aflakverfsysteem. SKH is de gespecialiseerde certificatie-instelling die uw bedrijf zekerheid met meerwaarde biedt in de vorm van KOMO-certificatie.

Achtergrondinformatie over BRL 0817

Verfsystemen die gebruikt worden voor Concept II, Concept III en Concept IV, KOMO-gecertificeerd geveltimmerwerk dienen minimaal aan de eisen van BRL 0817 te voldoen. Geveltimmerwerk dat is voorzien van een BRL 0817 gecertificeerd voorlaksysteem (Concept II) dient binnen 18 maanden (9 maanden transparant) afgewerkt te worden met één kwastlaag met een droge verflaagdikte van 30 µm. Geveltimmerwerk dat is voorzien van een aflaksysteem (Concept III) heeft een minimale ‘onderhoudsvrije’ termijn van 6 jaar (4 jaar bij transparant). Tegenwoordig wordt er zelfs onder Concept IV al afgelakt geveltimmerwerk geleverd, waarbij garanties van 30 jaar worden gegeven en de gebruiker dus zeker 30 jaar lang wordt ontzorgt.

Controle certificaathouders BRL 0817

Van certificaathouders die producten hebben laten certificeren volgens BRL 0817 wordt ieder jaar de productielocatie gecontroleerd. Ook vindt er een marktmonstername plaats waarbij specifieke eigenschappen extra worden gecontroleerd door SHR. Hierbij worden niet alleen eigenschappen getest zoals die in de Europese verfrichtlijnen (EN 927 serie) staan omschreven. De hechting en waterdoorlatendheid van dit soort systemen wordt namelijk ook gecontroleerd na het typische droogtraject dat een verfsysteem doorloopt in de Nederlandse timmerindustrie. Op deze manier worden de prestaties gecontroleerd zoals het product zich in de praktijk gedraagt.

KOMO-certificatie BRL 0817: een investering in marktsucces

Het bezit van een KOMO-certificaat op basis van BRL 0817 Filmvormende voor- en aflaksystemen is een belangrijke commerciële pre. Met betrekking tot Concept III óók in het buitenland. Want ook daar vraagt de markt steeds vaker om KOMO. Certificatie is dan ook een investering in marktsucces die zichzelf meer dan terugverdient. SKH certificeert uw bedrijf volgens BRL 0817 met aandacht en klantfocus. Wilt u KOMO-gecertificeerd worden op basis van BRL 0817 Filmvormende voor- en aflaksystemen? Neem voor nadere informatie dan contact op met SKH in Wageningen.