BRL 2301 Visueel gesorteerd naaldhout voor constructieve en niet-constructieve bouwkundige en niet-bouwkundige toepassingen

BRL 2301 is de beoordelingsrichtlijn voor visueel gesorteerd naaldhout, zowel voor constructieve bouwkundige toepassingen en niet-constructieve bouwkundige toepassingen, maar ook voor niet-bouwkundige toepassingen.

SKH certificeert uw bedrijf op basis van BRL 2301 visueel gesorteerd naaldhout

BRL 2301 is de beoordelingsrichtlijn voor visueel gesorteerd naaldhout, zowel voor constructieve bouwkundige toepassingen en niet-constructieve bouwkundige toepassingen, maar ook voor niet-bouwkundige toepassingen. Het KOMO-certificaat op basis van BRL 2301 is een veelgevraagde kwaliteitsonderscheiding in onder andere de bouw, wegenbouw, timmerindustrie, meubelindustrie en verpakkingsbranche. Met het certificaat toont u aan dat uw product voldoet aan alle wettelijke eisen én aan de kwaliteitsverwachtingen van marktpartijen. Alleen het KOMO-certificaat bewijst dat.

BRL 2301 – Gecertificeerd worden door SKH

Bij SKH kunt u gecertificeerd worden op grond van BRL 2301. De zekerheid van het KOMO-certificaat inzake BRL 2301 en de meerwaarde van een certificatie-instelling met uitgebreide materiekennis.

SKH is door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd om uw onderneming op basis van BRL 2301 te certificeren en het bijbehorende KOMO-productcertificaat uit te reiken.

Vragen over certificatie BRL 2301? SKH helpt u graag verder. Neem gerust contact op.

Meer over visueel gesorteerd naaldhout

Onder BRL 2301 worden de houtsoorten Europees vuren, Europees grenen, Europees lariks, Europees dennen en Europees Douglas visueel gesorteerd. We onderscheiden daarbij vier kwaliteitsklassen (A, B, C en D). Visueel gesorteerd houdt in dit geval in dat de houtkwaliteit door een deskundig ‘oog’ werd vastgesteld.

Afnemers vragen om het KOMO-certificaat om zekerheid te krijgen over de kwaliteit van het visueel gesorteerde naaldhout. KOMO-gecertificeerd naaldhout is per pakket gemerkt met het KOMO-keurmerk en het nummer van het KOMO-attest-met-productcertificaat.

Optie: behandeld visueel gesorteerd naaldhout

Facultatief kan visueel gesorteerd naaldhout onder BRL 2301 verduurzaamd conform BRL 0601 of brandvertragend behandeld conform BRL 0602 worden geleverd. Lees meer over deze beoordelingsrichtlijnen op de betreffende pagina’s op de site van SKH.

Wilt u gecertificeerd worden? Bel of mail SKH. De geaccrediteerde certificatie-instelling voor KOMO certificatie.