BRL 2908 Houten deuvels

Houten deuvels die voorzien zijn van het KOMO-certificaat op basis van beoordelingsrichtlijn BRL 2908 ‘Houten deuvels’ voldoen aan alle kwaliteitseisen die zowel overheden als marktpartijen stellen.

KOMO-certificaat BRL 2908? Certificeren bij SKH

Kozijnen, ramen, deuren, houten trappen, binnenbetimmeringen, meubels en overig (gevel)timmerwerk worden, door de toenemende mate van automatisering, steeds vaker uitgevoerd met een deuvelverbinding. Zo’n verbinding geeft bovendien extra stevigheid.

Houten deuvels die voorzien zijn van het KOMO-certificaat op basis van beoordelingsrichtlijn BRL 2908 ‘Houten deuvels’ voldoen aan alle kwaliteitseisen die zowel overheden als marktpartijen stellen. Produceert u houten deuvels? SKH certificeert u graag volgens BRL 2908.

Houten deuvels BRL 2908 met KOMO-certificaat en STIP of FSC

Een deuvelverbinding is eenvoudig aan te brengen en bij elk soort verbinding in hout toepasbaar. Met de huidige lijmtechniek voor kozijnen is de deuvel ook een goed alternatief voor de meer traditionele penverbinding. Door het ontbreken van een slisverbinding kan met een deuvelverbinding hout bespaard worden. Houten deuvels kunnen, in aanvulling op het KOMO-certificaat op grond van BRL 2908, geleverd worden met STIP en/of FSC – een waarmerk voor hout afkomstig uit duurzaam en/of verantwoord beheerde bossen.

KOMO-deuvels voor duurzame verbinding

Voor een goede deuvelverbinding is een nauwkeurige deuvelmaat en het vochtpercentage van de deuvel van groot belang. Te kleine deuvels dragen niet bij aan een goede verbinding. Bij toepassing van te grote deuvels gaat de verbinding kapot. Bij KOMO-gecertificeerde deuvels (conform beoordelingsrichtlijn 2908) voldoen de houten deuvels aan alle kwaliteitseisen, gewaarborgd door een goedgekeurd intern kwaliteitssyteem en door de controles die geaccrediteerde certificatie-instelling SKH periodiek uitvoert. Met een KOMO-gecertificeerde deuvel kan, mits het aanbrengen volgens de juiste voorschriften plaatsvindt, een duurzame verbinding gerealiseerd worden.

Neem contact op met SKH over certificatie van deuvels

Bent u fabrikant of leverancier van houten deuvels? Wilt u marktonderscheid bereiken met objectief getoetste en gecertificeerde kwaliteit deuvels volgens BRL 2908 ‘Houten deuvels’ – dus deuvels die bekroond zijn met het KOMO-keurmerk? Voor meer informatie en certificatie nodigen wij u uit om contact op te nemen met SKH. SKH is specialist en certificeert met aandacht en klantfocus. Onze mensen denken pro actief met u als opdrachtgever mee. Zo krijgt u zekerheid met meerwaarde: de zekerheid van het KOMO certificaat inzake BRL 2908 en de meerwaarde van een bewezen certificatiepartner met veel materiaalkennis en know how.