17 september 2019
Nieuws

SKH Kwaliteitskader luchtdichtheid en ventilatie van gebouwen

SKH Kwaliteitskader-deskundigen bieden zekerheid over luchtdichtheid en ventilatie van gebouwen in Vlaanderen (België).

Lees verder onder de afbeelding
kwaliteitskader-luchtdichtheid-van-gebouwen

Concrete controle op en snelle verslaggeving over luchtdichtheids- en ventilatie-prestaties van gebouwen in Vlaanderen? Kies dan een erkende luchtdichtheidstester en ventilatieverslaggever die is aangesloten bij het SKH Kwaliteitskader. Het SKH Kwaliteitskader certificeert sinds 1 mei 2018 in Vlaanderen in deze discipline volgens in België geldende STS-en (vergelijkbaar met de Nederlandse Beoordelingsrichtlijnen (BRL-en)).

In Vlaanderen moeten nieuwe gebouwen in het kader van de EPB-aangifte (beoordeling van de EnergiePrestatie en het Binnenklimaat van een gebouw) voldoen aan de Europese eisen inzake luchtdichtheid en ventilatie. Hetzelfde geldt voor ingrijpende renovaties van gebouwen. Dat is voorgeschreven door het Vlaams Energie Agentschap (VEA). Iedere ontwikkelaar of particulier die in Vlaanderen iets laat bouwen of grondig laat renoveren, moet kunnen aantonen dat daarbij de relevante overheidseisen worden gerespecteerd.

Energieprestatie en Binnenklimaat

Dat gebeurt om te beginnen door een verplichte EPB-aangifte in de planfase. Kijk voor de details op deze pagina. De EPB-aangifte en de controle op de daadwerkelijke gebouwprestaties vindt plaats door een erkende luchtdichtheidstester en ventilatieverslaggever die aangesloten moet zijn bij een kwaliteitskader (vergelijkbaar met het Nederlandse begrip ‘geaccrediteerde certificatie-instelling’). Bij het SKH Kwaliteitskader zijn meer dan 200 luchtdichtheidstesters en ventilatieverslaggevers aangesloten. Zij profiteren van gebundelde materiekennis, plus de uitgebreide ervaring van SKH.

Klantvoordelen SKH Kwaliteitskader

Erkende luchtdichtheidstesters en ventilatieverslaggevers die zijn aangesloten bij het SKH Kwaliteitskader bieden zekerheid met meerwaarde. De zekerheid dat zij aan de in Vlaanderen op dit gebied geldende wet- en regelgeving voldoen. En de meerwaarde van de internationale toetsingsorganisatie SKH, die het kwaliteitspeil van de bij haar aangesloten deskundigen monitort en vaststelt. Kortom: zekerheid met meerwaarde! Dat wilt u toch ook?

Vind de juiste ventilatieverslaggever en luchtdichtheidstester

Heeft u een erkende luchtdichtheidstester en/of ventilatieverslaggever nodig?

Kijk op www.kwaliteitskader.be voor meer informatie en het vinden van de juiste tester en/of verslaggever.