12 juni 2017
Nieuws

SKH geeft CE certificaten uit voor Houtconstructies – Gelijmd gelamineerd hout en gelijmd massief hout

SKH is nu ook genotificeerd om CE certificaten uit te geven voor Houtconstructies – Gelijmd gelamineerd hout en gelijmd massief hout o.b.v. EN 14080:2013. Heko Spanten Ede B.V. is het eerste bedrijf in Nederland dat dit CE certificaat heeft mogen ontvangen.

Lees verder onder de afbeelding
gelijmde-gelamineerde-constructie

Gelijmde gelamineerde constructies gemaakt van naaldhout moeten in Europa voldoen aan de prestatie-eisen zoals opgesteld in EN 14080 en zijn CE plichtig. Massief gelijmde constructies, maar ook gevingerlast en blok verlijmde constructies zoals toegepast in gebouwen en bruggen dienen te voldoen aan de eisen zoals vastgesteld in EN 14080 wanneer deze gemaakt zijn van naaldhout of populieren.

Niet alleen de producteisen zijn vastgesteld in deze standaard, maar ook minimale productie eisen en eisen t.a.v. het kwaliteitssysteem. SKH is daarom uw aangewezen partner in de certificatie van dragende houten bouw constructies gemaakt van naaldhout. Wilt u dragende houten bouwconstructies certificeren die gemaakt zijn van loofhout dan kan dit volgens BRL 1701.

Niet ieder certificatie instituut kan zomaar CE certificaten uitgeven voor geharmoniseerde normen. SKH is in Nederland het enige certificatie instituut dat de notificatie heeft behaald voor de EN-14080 en mag dus als enige in Nederland CE certificaten uitgeven voor dit onderwerp.

Bent u een producent van gelijmd gelamineerd hout neem dan contact met ons op om u te laten certificeren volgens de laatste Europese regelgeving.