BGS 002 Schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen

Schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen o.b.v. Beoordelingsgrondslag SKH-BGS 002

Alleen houtschroeven die aan alle kwaliteitseisen voldoen en die bij herhaling daarop worden getest, kunnen de SKH-Kwaliteitsverklaring verwerven onder de SKH-Beoordelingsgrondslag (BGS) 002 ‘Schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen’. De SKH-Kwaliteitsverklaring onderscheidt kwaliteit: prettig voor de afnemer, maar net zo goed voor de fabrikant. Immers: álle schroeven hebben een CE-markering. Dat is geen keurmerk, maar een vermelding van enkele productkenmerken. De SKH-Kwaliteitsverklaring Schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen geeft objectief uitsluitsel over de eigenschappen van de schroef in de toepassing. Een fabrikant die houtschroeven met het SKH-Keurmerk kan leveren bereikt daarom een beslissende voorsprong ten opzichte van concurrenten zónder SKH-Keurmerk.

SKH-Keurmerk Schroeven

Certificatie-instelling SKH in Wageningen is de aangewezen partner voor het behalen van de SKH-Kwaliteitsverklaring Schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen. Wij toetsen op de kwaliteitsaspecten die de SKH-Beoordelingsgrondslag (BGS) 002 ‘Schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen’ omschrijft, waaronder doortrekweerstand, indraaimoment, vervorming en verbuiging van de houtschroef. Voldoet het product aan alle eisen die de SKH-BGS 002 stelt? Dan kan het SKH-Keurmerk worden verleend en mag de fabrikant het product en de verpakking voorzien van het SKH-Keurmerk. Bij SKH kunt u rekenen op een aandachtig certificatietraject, met open oor en oog voor u als opdrachtgever. En daarnaast op onze specifieke deskundigheid als het gaat om toepassingen met en rond hout, houtachtige materialen en andere biobased producten.

Sinds 2010 zijn schroeven voor houttoepassingen verkrijgbaar die zijn voorzien van het SKH-Keurmerk. Een aantal producenten en leveranciers hebben besloten om de kwaliteit van hun schroeven niet alleen in eigen laboratorium te onderzoeken, maar ook om essentiële eigenschappen van de schroeven door een onafhankelijk laboratorium te laten bepalen. De kwaliteitssystemen van deze bedrijven staan borg voor de levering van een constante kwaliteit. Door middel van jaarlijkse steekproeven en jaarlijkse bedrijfscontroles wordt de kwaliteit gecontroleerd. Aan deze controles ligt de SKH-BGS-002 ‘Beoordelingsgrondslag voor schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen’ ten grondslag.

SKH laat de schroeven jaarlijks controleren door een onafhankelijk, voor schroeven geaccrediteerd onderzoekslaboratorium. De producenten/leveranciers die het SKH-Keurmerk mogen voeren zijn:

Wilt u als onderneming ook het SKH-Keurmerk voor Schroeven behalen?

Geaccrediteerde certificatie-instelling SKH helpt u graag verder. Wist u dat u bij SKH ook terecht kunt voor onder andere certificatie van het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001, VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)? En natuurlijk voor een heleboel andere KOMO BRL-en? Klik hier voor een overzicht van alle keurmerken.

Voor meer informatie en een aanbieding op maat kunt u contact opnemen met Mark Rhebergen, telefonisch via: 0317 – 45 34 25 of per e-mail: mail@skh.nl.