De accreditatie van SKH voor PEFC boscertificering is een feit

pefc-boscertificering-3.jpg
pefc-boscertificering-2.jpg

Datum: 29-10-2018

Sinds 8 oktober jl. is SKH geaccrediteerd voor PEFC BOS-certificering. Hiermee is SKH de eerste en enige certificerende instelling die bevoegd is om PEFC boscertificaten uit te geven. 

De PEFC standaard duurzaam bosbeheer geeft de grote en kleine boseigenaren van Nederland de mogelijkheid om hout op de markt te zetten dat voldoet aan het duurzaam inkoopbeleid van de Nederlandse overheid.  De standaard duurzaam bosbeheer voldoet aan de eisen van PEFC International en is tevens toegespitst op de bestaande wetten en regelgevingen die van toepassing zijn in de Nederlandse bosbouw.

Certificering aan de hand van deze praktische standaard is een uitstekende manier voor boseigenaren om, gecontroleerd door SKH als onafhankelijke derde, aan klanten en de naaste omgeving te bewijzen dat het bosbeheer op een verantwoordelijke en duurzame manier wordt uitgevoerd. 

Als een bos zelf geen inkomsten genereerd zal het behoud altijd afhankelijk zijn van subsidies of giften. Door het oogsten van hout zijn er inkomsten beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor het onderhoud en behoud van het bos. Het is wel belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurd.

PEFC bos-certificering gaat dan ook hand in hand met het doel om het bos voor de toekomstige generaties te garanderen, door het te beheren en te gebruiken op een duurzame manier.

Meer informatie over PEFC boscertificering? Bekijk de websites www.skh.nl en www.pefcnederland.nl of neem contact op met SKH.

Deel dit artikel op LinkedIn: