Testen kinderbedden met SKH-kwaliteitskeurmerk

Aan kinderbeden en –boxen worden specifieke eisen gesteld. Het gaat immers om de veiligheid van kinderen en dan laten we niets aan het toeval over.

Testen kinderbedden met SKH-kwaliteitskeurmerk

Aan kinderbeden en –boxen worden specifieke eisen gesteld. Het gaat immers om de veiligheid van kinderen en dan laten we niets aan het toeval over. Daarom zijn ‘volwassen’ kinderbedden na testen altijd voorzien van het SKH-kwaliteitskeurmerk. Een onder­scheiding die alleen wordt afgegeven aan kinderbedden die voldoen aan het Warenwetbesluit kinderbedden en -boxen, de Warenwetregeling nadere eisen kinderbedden en -boxen kinderopvang. Kinderbedden die buiten gebruikt worden moeten aanvullend nog aan een aantal testen voor buitengebruik ondergaan.

Objectief en onafhankelijk testen

Kinderbedden voorzien met het SKH- kwaliteitskeurmerk zijn getest door een onafhankelijke, derde deskundige. In een laboratorium is door tests (type-onderzoek) vastgesteld of de kwaliteit en veiligheid conform de regels is. Als dat zo is, én er is door SKH vastgesteld dat de productie van deze kinderbedden en –boxen altijd conform type-onderzoek plaatsvindt, wordt het SKH productcertificaat toegekend.

Hierdoor is de kindveiligheid van deze producten gecertificeerd. Het SKH- kwaliteitskeurmerk is dan ook een daadwerkelijk keurmerk en dus niet –zoals CE-markering- slechts een aanduiding van producteigenschappen die een fabrikant zelf heeft aangebracht. SKH is een geaccrediteerde certificatie instelling, gevestigd in Wageningen.

Kinderbedden kopen die goed zijn getest

Als u in de winkel of webshop een kinderbed ziet dat u wilt kopen let dan op de veiligheid. Doe bij twijfel navraag.

Download desgewenst hier een overzicht van gecertificeerde kinderbedden en –boxen.

Bent u fabrikant of leverancier van kinderbedden? Voor testen nodigen wij u uit om contact op te nemen met SKH.