STIP

Bij SKH kunt u zich als houtverwerker laten certificeren voor STIP.

Certificeren voor STIP: 100% verantwoord hout

Bij SKH kunt u zich als houtverwerker laten certificeren voor STIP. STIP is hét bedrijfskeurmerk dat aangeeft dat een houtverwerkingsbedrijf uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkoopt.

Het STIP-keurmerk en STIP-certificaat zijn gebaseerd op de STIP-certificatieregeling.

Wat bereikt u met het STIP-keurmerk?

Een klant van een STIP-gecertificeerd bedrijf weet zeker dat hij, door zaken te doen met een STIP-bedrijf, 100% verantwoord hout krijgt. Een belangrijke pré voor opdrachtgevers zoals woningcorporaties, overheden, instellingen en voor investeerders en ontwikkelaars die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben.

STIP-gecertificeerde bedrijven kunnen partijen hout met een chain of custody-keurmerk gemengd gebruiken en vervolgens dankzij het STIP-certificaat leveren aan hun afnemers. Als STIP-bedrijf hoeft u geen extra administratieve handelingen te verrichten. En u krijgt ook geen logistieke verplichtingen opgelegd. Daardoor is het behalen en behouden van het STIP-bedrijfskeurmerk zowel economisch als marketingtechnisch zeer aantrekkelijk.

STIP = aantoonbaar 100% ‘goed hout’. SKH helpt u aan het STIP-keurmerk

SKH is certificatie-instelling voor het STIP-keurmerk. Ervaring, klantfocus en expertise met betrekking tot verantwoord/duurzaam hout is bij SKH in ruime mate voorhanden. Een STIP-certificatietraject verloopt bij SKH zorgvuldig en met aandacht voor uw belangen.

Meer weten? Gecertificeerd worden voor STIP?

Neem contact op met SKH voor meer informatie en het opvragen van een vrijblijvende offerte. Meer informatie over het STIP-keurmerk kunt u ook vinden op de website: https://www.stip.org.

STIP en SKH.
Zekerheid met meerwaarde