Vuilniszakken met KOMO-keurmerk zijn de beste

KOMO-keurmerk vuilniszakken. Sterk getest.

Er zijn leukere onderwerpen, want vuilnis, daar is toch geen… zak an? Toch hebben we er allemaal mee te maken. U wilt géén vuilniszak die snel scheurt of stuk gaat. Of een die lekt. Wel eens niet-KOMO gekeurde vuilniszakken gebruikt?
 Dan weet u wat ik bedoel. Het verschil is: testen.

KOMO vuilniszakken zijn sterk getest

Afvalzakken met KOMO-keurmerk zijn sterker dan namaak. Dat voel je, dat merk je en dat blijkt uit objectieve testen. Het KOMO-keurmerk, dat sinds 1961 bestaat, wordt alleen afgegeven als de kwaliteit van vuilniszakken in testen is vastgesteld (BRL 9901) door een onafhankelijke en deskundige certificatie instelling.

Vuilniszakken met KOMO-keurmerk: meten is weten

De controle betreft o.a. grondstoffen (min. 80% recycled post-consumer PE), productie, opslag van het eindproduct én de klachtenregistratie en -afhandeling. Ook test men tijdens iedere controle o.a. sterkte, waterdichtheid, dikte, afmetingen, gewicht, aanwezigheid/sterkte/lengte van de sluitstrips, kleur). Dit alles wordt minimaal 4x per jaar getoetst. Zo ontstaan KOMO-kwaliteit vuilniszakken.

KOMO. Hét keurmerk voor de bouw.

Wat is KOMO? KOMO beheert het KOMO-kwaliteitskeurmerk. Dat kent u misschien van vuilniszakken, maar KOMO is hét keurmerk voor grondstoffen, producten en processen in de woning-, utiliteits- en weg- & waterbouw. Is een product KOMO gecertificeerd, dan is de kwaliteit ervan objectief en  onafhankelijk getest. Vraag daarom in de bouw én bij vuilniszakken altijd om het bijbehorende KOMO-certificaat.

Bent u fabrikant of leverancier van vuilniszakken (afvalzakken)? Voor testen contact opnemen met SKH.