Stofafzuiginstallaties? Met Qex-certificaat goed getest!

Werkt u met houtstof, meel of andere organische producten? Dan is er explosiegevaar. Niet alleen damp, ook stof kan explosief zijn. Dit wordt explosiegevaar vaak ernstig onderschat. Een goed geteste stofafzuiginstallatie is een must.

Explosiegevaar  daadwerkelijk risico

Een stofexplosie treedt op als een mengsel van brandbare stof in combinatie met lucht ontsteekt. Eén vonkje is soms al fataal. Er ontstaat een drukgolf die enorme schade kan veroorzaken. Vaak ernstig materieel en niet zelden ook met gewonden en zelfs doden. Dat wil niemand. Kom daarom in actie.

EVD-document  

Elke onderneming die met explosiegevaarlijke stoffen werkt is wettelijk verplicht een actueel EVD-document te hebben ATEX 153. Heeft u een stofafzuiginstallatie? Maar nog geen Explosie VeiligheidsDocument (EVD) of een verouderd EVD? SHR  helpt u graag verder. Bovendien is een goed  functionerende stofafzuig­installatie die goed is getest van groot belang.

Geteste  stofafzuiginstallatie

Fabrikanten en leveranciers die kwaliteit bieden in stofafzuiginstallaties (voor o.a. kunststof-, papier-, veevoeder-, en voedingsmiddelenindustrie) beschikken over het Qex-keurmerk. Dat bewijst dat zij door een geaccrediteerde certificatie instelling worden gecontroleerd. En hun stofafzuiginstallaties objectief zijn getest. Met Qex bent u zeker van goed ontworpen stofafzuiginstallaties die op de juiste wijze zijn geplaatst en verifieerbaar aan geldende  veiligheidseisen en wettelijke vereisten (hoeveelheid stof op de werkplek) voldoen.

Bent u fabrikant of leverancier van stofafzuiginstallaties? Wilt u ze laten testen?
 Wij nodigen u uit om contact op te nemen met SKH.