Milieukeur GFT-zakken zijn objectief getest

Milieukeur GFT-zakken. Testen maakt verschil.

Afval scheiden is goed voor het milieu. Maar waarin verpakt u groente-, fruit- en tuinafval? Bij voorkeur in Milieukeur-GFT-zakken. Die zakken zijn composteerbaar, dus voor minstens 95% ‘afbreekbaar’. En daardoor veel minder milieubelastend.

Alleen als GFT-zakken zijn voorzien van het Milieukeur GFT-zakken certificaat en bijbehorend keurmerk, is door testen objectief  vastgesteld dat ze voldoen aan de te stellen eisen.

Milieukeur GFT-zakken. Testen met SKH.

Dat gebeurt door een onafhankelijk, deskundig instituut, zoals SKH. Producenten van Milieukeur GFT-zakken (en producenten die dat willen worden), die bij SKH gecertificeerd zijn, worden jaarlijks bezocht. Tijdens de audit inspecteren wij het productieproces, de kwaliteitscontrole, de ingangscontrole van grondstoffen, de opslag van grondstoffen én de eindproducten. Ook testen wij de zakken op dikte, gewicht, afmetingen, scheurweerstand, bedrukking en wordt de composter­baarheid van de zakken zorgvuldig in testen vastgesteld. Pas als álles in orde is, wordt het Milieukeur GFT-zakken keurmerk toegekend of gehandhaafd. Testen = winst voor het milieu.

Ook te gebruiken voor andere toepassingen

Dit alles conform het officiële Certificatieschema Milieukeur Composteerbaar, waarin onder andere staat waaraan gecertificeerde Milieukeur GFT-zakken moeten voldoen. Resultaat: (GFT-)afval is verpakbaar met respect voor het milieu. Daarom is het aan te raden om geteste Milieukeur GFT-zakken ook te gebruiken voor andere afvalbakjes in huis of bedrijf. Vaak een prima oplossing!

Bent u fabrikant van composteerbare GFT-zakken?
 Voor testen nodigen wij u uit om contact op te nemen met SKH.