Terug naar boven
SKH

Aanmeldingsformulier

Informatiemiddag voor de meubelbranche rond brandveiligheid, akoestiek, duurzaamheid en interieur

Datum
22 februari 2018

Locatie
SKH Wageningen
Nieuwe Kanaal 9c 6709 PA WAGENINGEN

SHR, SKH en Peutz nodigen u uit voor een informatiemiddag voor de meubelbranche waarbij de volgend thema’s centraal staan:

- Het laatste nieuws over (bouw)regelgeving inzake brand en meubels
- Interessante updates over interieurmaterialen en akoestiek
- Mogelijkheden van het SHR kwaliteitslabel
- Informatie over het nieuwe STIP-keurmerk voor hout uit verantwoord/duurzaam bos

Inschrijven

Uw gegevens

 • Programma

  14.00uur tot 14.30uur: Ontvangst

  14.30uur: Aanvang programma

  Wat vindt het Bouwbesluit van meubilair?
  Door Jacques Mertens: senior adviseur brandveiligheid bij Peutz

  Het Bouwbesluit stelt eisen aan de brandveiligheid van aankleding en inrichtingselementen. Bij nadere bestudering van die eisen blijkt echter dat de eisen niet altijd duidelijk zijn geformuleerd én dat niet voor alle eisen een testmethode wordt genoemd. Nog lastiger is de vraag of meubilair wel onder deze eisen valt.
  Om te voorkomen dat de onduidelijkheid van de eisen in praktijk leidt tot onnodig zware eisen zal Jacques Mertens in zijn presentatie ingegaan op de achtergrond van de eisen en worden aan de hand van praktijkvoorbeelden en (test)ervaring enkele voorstellen gedaan hoe de brandveiligheid van meubilair kan worden aangetoond.

  Een goede akoestiek is maakbaar
  Door Theo Scheers: senior adviseur bouwakoestiek bij Peutz

  Door een juiste materiaalkeuze kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan een goede akoestiek van een werkplek of een verblijfsruimte in een gebouw .Een goede akoestiek blijkt in belangrijke mate bepalend te zijn voor de beleving en de waardering van deze ruimte door zijn gebruikers. Theo Scheers zal in zijn presentatie ingaan op de invloedsfactoren die van belang zijn voor een goede akoestiek. Aan de hand van enkele voorbeelden zal worden geïllustreerd hoe een goede akoestische omgeving kan worden ontworpen en gerealiseerd.

  Pauze


  SHR Tested Quality
  Door Robin Winkelman: projectleider meubels bij SHR

  Met dit kwaliteitskeurmerk kunnen fabrikanten aan hun eindgebruikers laten zien dat hun producten onafhankelijk door SHR getest zijn. Sterker nog ze hebben onafhankelijk hun kwaliteiten bewezen, dat goed en duidelijk tonen aan de markt heeft een niet te onderschatten meerwaarde. Robin Winkelman zal in zijn presentatie ingaan op de mogelijkheden van dit keurmerk dat door een snel groeiend aantal meubelfabrikanten enthousiast wordt gebruikt.

  STIP
  Door Oscar van Doorn; directeur SHR en SKH

  Met een STIP certificaat bewijst een bedrijf dat zij enkel verantwoord/duurzaam hout inkopen en dus verkopen. Oscar van Doorn zal in zijn presentatie ingaan op het waarom van dit keurmerk en de eisen die aan een bedrijf gesteld worden om STIP gecertificeerd te kunnen worden.

  17.00 uur Netwerkborrel, rondleiding door het testlab van SHR

  SHR is de test- en kennispartner voor bouw en bouwgerelateerde producten.SHR is officieel geaccrediteerd als testcentrum voor de meubelindustrie.SKH is de certificatie-instelling die zekerheid met meerwaarde biedtDe zekerheid van het juiste certificaat. En de meerwaarde van meedenkkracht.De Peutz Group is een groep van onafhankelijke bureaus van raadgevende ingenieurs op het gebied van o.a. akoestiek, brandveiligheid en bouwfysica.