Schroeven

Sinds 2010 zijn schroeven voor houttoepassingen verkrijgbaar die zijn voorzien van het SKH-Keurmerk. Een aantal producenten en leveranciers hebben besloten om de kwaliteit van hun schroeven niet alleen in eigen laboratorium te onderzoeken, maar ook om essentiële eigenschappen van de schroeven door een onafhankelijk laboratorium te laten bepalen. De kwaliteitssystemen van deze bedrijven staan borg voor de levering van een constante kwaliteit. Door middel van jaarlijkse steekproeven en jaarlijkse bedrijfscontroles wordt de kwaliteit gecontroleerd. Aan deze controles ligt de SKH-BGS-002 ‘Beoordelingsgrondslag voor schroeven geschikt voor hout- en houtachtige plaatmaterialen’ ten grondslag.

SKH laat de schroeven jaarlijks controleren door een onafhankelijk, voor schroeven geaccrediteerd onderzoekslaboratorium. De eigenschappen die worden onderzocht zijn o.a. uittreksterkte, intrekweerstand, indraaimoment en buigsterkte.

De producenten/leveranciers die het SKH-Keurmerk mogen voeren zijn:

SKH-001 Heco-Schrauben GmbH & Co. KG
SKH-013 SPAX International GmbH & Co. KG

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Rhebergen, telefonisch via: 0317 - 45 34 25 of per e-mail: mail@skh.nl.