SKH certificeert GFT-zakken volgens certificatieschema Milieukeur ‘composteerbaar’

Het voormalige Milieukeurcertificatieschema GFT-zakken is sinds 1 januari 2016 onderdeel van het Milieukeurcertificatieschema ‘composteerbaar’. Dit certificatieschema wordt beheerd door het onafhankelijke duurzaamheidsplatform SMK in Den Haag. GFT-zakken die voldoen aan de eisen die het Certificatieschema Milieukeur Composteerbaar stelt, komen in aanmerking voor certificatie. Bij een geslaagd certificatietraject mag op de GFT-zakken en hun verpakking het officiële Milieukeur-logo worden gevoerd. Want dan bestaat er onder andere objectieve zekerheid over de 95% composteerbaarheid van GFT-zakken.

Voor certificatie Milieukeur GFT-afvalzakken naar SKH

Bent u producent van composteerbare GFT-zakken? En wilt u het officiële Milieukeur keurmerk kunnen gaan voeren? Neem dan contact op met geaccrediteerde certificatie-instelling SKH in Wageningen. SKH is een gespecialiseerde certificatie-instelling, die alleen certificeert in branches en vakgebieden waarin het zelf uitgebreide markt- en materiekennis heeft. In een certificatietraject bij SKH wordt u begeleid door deskundigen en kunt u rekenen op maximale aandacht en service. Hetzelfde geldt voor de jaarlijkse audits die hierop volgen: SKH biedt zekerheid met meerwaarde. Tijdens certificatie en audits worden het productieproces, de kwaliteitscontrole, de ingangscontrole van grondstoffen en het eindproduct gecontroleerd. Ook worden verschillende zakken getest op dikte, gewicht, afmetingen, scheurweerstand en wijze van bedrukking. Uiteraard wordt de composteerbaarheid van de GFT-afvalzakken onder de loep genomen.

Wat bereikt u met het Milieukeur Composteerbaar certificaat?

Veel overheden gebruiken GFT-afvalzakken mits deze voorzien zijn van het Milieukeur Composteerbaar certificaat. Bovendien raden bijvoorbeeld gemeenten hun inwoners aan GFT-afvalzakken met het Milieukeur Composteerbaar-keurmerk te gebruiken. Aangezien alleen gecertificeerde GFT-zakken aantoonbaar aan alle kwaliteitscriteria van de certificatieregeling Milieukeur Composteerbaar voldoen (waaronder minstens 95% composteerbaarheid) geeft het certificaat een marktvoorsprong met volop commerciële kansen.

Neem contact op met SKH als u gecertificeerd wilt worden. Bij een geslaagd certificatietraject worden uw GFT-afvalzakken bekroond met het Milieukeur Composteerbaar-keurmerk.

Zekerheid met meerwaarde

Product, proces of persoon certificeren? SKH biedt u zekerheid met meerwaarde. De zekerheid van het certificaat van uw keuze. Plus de meerwaarde van bewezen meedenkkracht, uitstekende service, kennis van zaken en jaren­lange ervaring. Die meerwaarde maakt het verschil. En dat merkt u.