Wilt u snel, gemakkelijk en betaalbaar uw Explosie-Veiligheids-Document (EVD) in orde krijgen? Laat SKH u dan helpen tijdens onze EVD-dag!

Met wederom een succesvolle 5e editie van de EVD-dagen heeft SKH in de afgelopen 2 jaar al 150 bedrijven geholpen met het invullen van hun verplichte Explosie-Veiligheids-Document (EVD). Naast de verplichting vanuit de Arbowet om als werkgever binnen de houtbranche in het bezit te zijn van een actueel EVD, lijkt het erop dat houtbewerkers zich steeds meer bewust worden van de explosiegevaren van houtstof. De EVD-dagen beginnen steeds meer een begrip te worden binnen de branche. Wilt u ook op een gemakkelijke en betaalbare manier aan uw EVD komen? Onze deskundige adviseurs helpen u graag om samen met u het vereiste EVD op te stellen.

20 november 2018

Lees meer

CE Wand- en gevelbekleding volgens NEN-EN 14915:2013

Voor leveranciers van gevelbekleding is het belangrijk om in de aanloopfase van een bouw ten aanzien van het brandgedrag juist te kunnen adviseren. Belangrijk hierbij zijn het Bouwbesluit en de CE-markering (CPR). In het Bouwbesluit staat vermeld wat de eisen zijn. CE-markering is een informatieplicht voor bouwproducten (Construction Products Regulation, CPR).Voor gevelbekleding is hiervoor een specifieke norm beschikbaar: NEN-EN 14915 'Wand- en gevelbekleding van massief hout'. Hierin staat vermeld hoe eigenschappen moeten worden bepaald, de conformiteit moet worden beoordeeld en hoe de markering moet worden uitgevoerd.

8 november 2018

Lees meer