Eerste KOMO Attest dakkapellen uitgereikt aan Van Hattem Dakkapellen

Ede - Van Hattem Dakkapellen uit Genemuiden is het eerste bedrijf dat het KOMO Attest mag dragen. Op woensdag 30 mei ontving directeur Robert van Hattem in het Trainingscentrum van Dakvenstermeesters Montage Keurmerk het certificaat dat aantoont dat alle dakkapellen die uit zijn productiehal rollen voldoen aan de eisen die door certificeringsinstelling SKH en KOMO zijn gesteld. Bas van Etten, projectleider bij SKH reikte het eerste KOMO Attest voor dakkapellen officieel uit. “Dit  is wel bijzonder hoor. Het komt niet vaak voor dat certificaten worden afgegeven op producten die rechtstreeks aan consumenten worden geleverd. Voor die groep is dit attest een handig hulpmiddel bij het vinden van een betrouwbare leverancier van dakkapellen.” 

30 mei 2018

Lees meer

Heeft u het verplichte Explosie-Veiligheids-Document al op orde? Nee...? Laat dan nu uw EVD opstellen door een deskundig adviseur tijdens de EVD-dagen op 11 of 12 oktober 2018!

“Ik heb geen explosiegevaar en gevaarlijke stoffen binnen mijn bedrijf hoor!.." Dat is wat veel houtbewerkers denken wanneer explosiegevaar ter sprake komt. Blijkbaar denken houtbewerkers dan toch eerder aan verf en lak, als het over gevaarlijke stoffen gaat. Maar juist houtstof kan explosiegevaarlijk zijn! Hebben jullie machinale houtbewerkingsmachines binnen het bedrijf staan en ligt er bij jullie wel eens houtstof op de vloer…? Vast wel! Lees daarom nu toch maar verder dan…

22 mei 2018

Lees meer

Buitenland geïnteresseerd in KOMO eisen geveltimmerwerk

Het Nederlandse geveltimmerwerk staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en mooie en goede afwerking. Wij zijn in Europa en daarbuiten bekend om onze kritische blik, oog voor detail en strikte regelgeving als het gaat om KOMO gecertificeerd geveltimmerwerk. Mede door deze regelgeving zijn wij in staat om in Nederland kwalitatief zeer hoogstaand afgewerkt geveltimmerwerk te leveren. Tijdens een presentatie van de heer R. Daamen van SKH aan de British Wood Federation (BWF) werd dit door hun technisch directeur (Kevin Underwood) onderschreven. Wij zijn in Nederland veel verder als het gaat om regelgeving en het toepassen van producten om kwalitatief hoogstaand geveltimmerwerk te leveren. Eén van de voorbeelden daarvan is de problematiek rond openstaande verbindingen in geveltimmerwerk.

22 mei 2018

Lees meer

Nieuwe VCA-checklist 2017/6.0 beschikbaar

M.i.v. 2 april 2018 is de nieuwe versie van de VCA-checklist (versie 2017/6.0) beschikbaar. De Raad voor Accreditatie (RvA, de toezichthouder op het VCA-systeem), heeft de nieuwe VCA-versie geaccepteerd. VCA 2017/6.0 stelt veiligheid nog meer centraal, bevat verbeteringen op het gebied van de werkplek en veilig gedrag en zorgt voor meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten. Ook is er nu één schema voor Nederland en België, zonder eigen accenten.Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Initiële en her-certificatie ná 2 oktober 2018 mogen alleen nog gebaseerd zijn op deze versie.De belangrijkste wijzigingen in hoofdlijnen:

22 mei 2018

Lees meer