SKH

SKH staat op de BouwBeurs, kom je ook?

Van 4 t/m 8 februari klopt het hart van de bouw in de Jaarbeurs in Utrecht en natuurlijk is SKH van de partij. Je vindt ons in hal 10, stand F022, waar we je graag bijpraten over KOMO, ISO, STIP, FSC, PEFC, VCA en ATEX. Ook voor informatie over actuele onderwerpen zoals de verlijming van steenstrips, single part productie en richtlijnen voor het plaatsen op de bouw (in het kader van de wet kwaliteitsborging) bent u van harte welkom!

Meer informatie

SKH-Protocol 2902-1 'Wisselende oriëntatie lijmvoegen geoptimaliseerd hout'

Datum: 12-06-2017

Producenten van geoptimaliseerd hout (ook wel gelamineerd hout genoemd) zijn steeds meer op zoek naar de mogelijkheden van een efficiënter gebruik van hout. Daarbij wordt er door de producenten ook gekeken naar een gecombineerde opbouw waarbij het hout zowel in verticale als horizontale richting is verlijmd. De mogelijkheid van een gecombineerde opbouw bij geoptimaliseerd hout is jaren geleden al mogelijk gemaakt in de BRL 2902 en er zijn ook al varianten toegelaten, maar de eisen die in dit verband gesteld worden aan het geoptimaliseerde hout zijn voor de producent soms nog onduidelijk.

Om deze onduidelijkheid weg te nemen heeft SKH het SKH-Protocol 2902-1 'Wisselende oriëntatie lijmvoegen geoptimaliseerd hout' opgesteld.

In dit protocol staat omschreven wat de mogelijkheden zijn voor een gecombineerde opbouw. Bij het opstellen van het protocol zijn de eisen voor de opbouw zodanig gesteld dat een standaard (KVT) profilering kan worden geschaafd. Als het geoptimaliseerde hout alleen geschikt is voor een profilering van bijvoorbeeld ramen dan staat dit vermeld op het hout of het meegeleverde verwerkingsvoorschrift.

Aan de prestaties van het geoptimaliseerde hout verandert met het protocol niets. Ook met een gecombineerde opbouw voldoet geoptimaliseerd hout aan de kwaliteit zoals de markt dat gewend is van producten met een KOMO-certificaat. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen het protocol hier downloaden. Het protocol is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

Deel dit artikel op LinkedIn: