Minister Blok bij ‘aftrap’ eerste pilot KIK op Provada 2016

minister-blok-bij-aftrap-eerste-pilot-kik-op-provada-2016.jpg

Datum: 09-06-2016

Minister Blok nam uit handen van Hans Smits, CEO/Voorzitter van de Raad van Bestuur van Janssen de Jong Groep, een persverklaring in ontvangst en betoonde zich content met deze pilot. “Janssen de Jong brengt een wet in de praktijk die er nog moet komen. Een wet die gaat inhouden dat bouwers nog meer dan nu ook echt de verantwoordelijkheid gaannemen voor de kwaliteit die ze leveren. En ik ben natuurlijk ongelooflijk blij wanneer bedrijven, nog vóórdat er wetgeving is, niet alleen laten zien dat het kan maar ook dat ze het zelf willen,” aldus minister Blok in een interview metde verslaggever van deze nieuwsbrief.

Kwaliteit in de genen

“Want daar wil je natuurlijk heen: dat hetleveren van kwaliteit zo in de genen van de sector zit, dat de wet eigenlijkalleen nog maar een stok achter de deur is. Essentieel daarbij is de privatekwaliteitsborging. Nu leunt de kwaliteitstoetsing heel erg op met name degemeenten. Dat gaat op een aantal plekken wel goed maar met name door detechnologische ontwikkeling waardoor een gebouw eigenlijk een samenstel is vanICT, allerlei machines voor de klimaatbeheersing, liften, kan je niet meerzeggen: de kwaliteit is goed, omdat puur het traditionele bouwwerk goed is. Jewilt dat het hele systeem goed functioneert. Dus is van belang dat de helekwaliteitsketen goed georganiseerd wordt en daar wordt vandaag een stap heengezet.” Precies daarvoor is het KOMO Instrument Kwaliteitsborging ontwikkeld:om kwaliteit in de genen van de sector aanwezig te laten zijn en deze te borgenconform de vereisten die de nieuwe wet stelt.

KIK: een co-creatie van de sector zelf

KIK van KOMO is tot stand gekomen in nauwe interactie met de bouwsector. Het is een co-creatie van de belangrijkste sectorkoepels. Het instrument wordt, met bovengenoemde pilot als eerste, in de praktijk getest in een aantal projecten van verschillende aard en grootte. Op de KOMO-website leest u zeer binnenkort meer over KIK. Nu al meer weten? Ook werken met KIK? Bel voor info: (085) 486 24 20.

Deel dit artikel op LinkedIn: