Laat uw verplichte Explosie-Veiligheids-Document (EVD) opstellen door een deskundige adviseur. Bespaar uzelf tijd, kosten en energie en kom naar één van de EVD-dagen op 28 of 29 maart 2018 bij SKH in Wageningen

evd-dagen-28-en-29-maart-2018.jpg
evd-dag-12-oktober-2017.JPG

Datum: 10-11-2017

Vindt u veiligheid ook belangrijk? Stop dan nu brand- en explosiegevaar!

Elk bedrijf in de houtbranche dat personeel in dienst heeft dient te voldoen aan de Arbowet. De Arbowet verplicht de werkgever, indien binnen een bedrijf explosiegevaar bestaat, een Explosie-Veiligheids-Document (EVD) op te stellen. Met een EVD brengt u eventuele explosiegevaren in kaart en geeft u aan waar er binnen uw bedrijf risico’s aanwezig zijn en welke technische maatregelen u heeft genomen deze risico’s op te heffen of te reduceren tot een acceptabel niveau en door welke organisatorische maatregelen de restrisico’s op een acceptabel niveau blijven.

Wij begrijpen dat niet iedereen thuis is in deze (soms ingewikkelde) materie. Of dat bedrijven simpelweg door tijdgebrek of door andere prioriteiten geen mogelijkheid zien om dit vereiste Explosie-Veiligheids-Document (EVD) op te stellen. Grijp daarom nu deze kans en laat uw Explosie-Veiligheids-Document (EVD) door één van de deskundige adviseurs opstellen tijdens één van de EVD-dagen op 28 of 29 maart 2018.

Met drie eerdere succesvolle edities van de EVD-dagen hebben wij inmiddels bijna 100 bedrijven geholpen met het invullen van hun EVD. Wilt u ook op een makkelijke, snelle en betaalbare manier in het bezit komen van uw verplichte bedrijfseigen Explosie-Veiligheids-Document?

Wat kunt u verwachten?

U komt op de met u afgesproken datum en tijd naar SKH in Wageningen waar de deskundige adviseurs klaar zitten om u te helpen. Onder het genot van een lekker kopje koffie wordt u geholpen door een deskundige van een officiële Qex-certificaathouder, dus van een fabrikant of leverancier van houtstof-afzuiginstallaties die de kennis bezit om een EVD op te stellen en ruime ervaring heeft op dit gebied. Tijdens een ongeveer 3 uur durende 1-op-1 sessie vult een deskundig adviseur samen met u het EVD voor u in. Het enige dat wij van u vragen is dat u enkele foto’s maakt van de in uw bedrijf aanwezige machines/afzuiginstallatie(s) en deze, voorafgaand aan de EVD-dag, digitaal naar SKH opstuurt zodat wij deze foto’s in het EVD kunnen verwerken. Op deze manier heeft u op een snelle, eenvoudige en betaalbare manier uw vereiste Explosie-Veiligheids-Document (EVD) inclusief het bijbehorende Plan van Aanpak (PvA). Na afloop van de sessie wordt aan u een Bewijs van Deelname uitgereikt. Heeft u reeds een EVD, maar is deze bijv. niet meer up-to-date of incompleet, ook dan is het raadzaam om deze samen met de adviseur na te kijken en waar nodig aan te vullen/actualiseren zodat u weer beschikt over een actueel EVD.

Inspecties SZW controleert houtverwerkers

Bij inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, loopt momenteel een programma ‘Gevaarlijke Stoffen’. In dat inspectieprogramma is er speciale aandacht voor brand- en explosiegevaar bij bedrijven en dus ook bij houtverwerkende bedrijven. Het niet voorhanden hebben van een adequaat EVD en bijbehorend Plan van Aanpak wordt beschouwd als een overtreding en kan tijdens een inspectie nare gevolgen voor uw bedrijf hebben.

Voor ieder systeem en merk houtstofafzuiging

Aan de EVD-dagen kan ieder bedrijf of organisatie deelnemen die werkt met houtbewerkingsmachines. Leveranciers en fabrikanten van afzuiginstallaties, zitten klaar om uw vragen te beantwoorden en u snel en doeltreffend te helpen bij het opstellen of actualiseren van uw EVD. U krijgt 1-op-1 service en gaat terug naar huis met alles wat uw bedrijf in dit stadium nodig heeft.

Wat?                                    EVD-dagen (uitsluitend op afspraak)

Wanneer?                          Woensdag 28 en donderdag 29 maart 2018

Waar?                                  SKH, Nieuwe Kanaal 9, Wageningen

Wat zijn de  kosten?     € 600,- (excl. btw) per bedrijf (indien een bedrijf meerdere vestigingen heeft dan dienen deze vestigingen zich apart in te schrijven)

   
Zo doet u mee

•   Aanmelden kan heel eenvoudig via de website: www.skh.nl/evd

•   U krijgt dan per e-mail een beknopte instructie toegestuurd van de foto’s die wij van te voren graag digitaal ontvangen (graag tijdig zodat wij van te voren het nodige voorwerk kunnen verrichten)

Voor algemene vragen over de EVD-dagen kunt u contact opnemen met Wendy Brons, secretariaat, tel. 0317 - 45 34 25 of mail naar: w.brons@skh.nl. Indien u technische vragen heeft m.b.t. het EVD kunt u telefonisch contact opnemen met de heer B. Hemmer, onze ATEX deskundige, via bovenstaand telefoonnummer of stuur een mail naar: b.hemmer@skh.nl.


Let op: per  bedrijf kunnen maximaal 3 medewerkers worden ingeschreven.

En… wie het eerst komt, die het  eerst maalt. Meld u dus nu aan!

Aanmelden  kan tot uiterlijk 1 maart 2018                          WWW.SKH.NL/EVD


Citaten van deelnemers aan de vorige edities:

Richard Groothuis, Timmerfabriek  Groothuis, Mariaparochie (Almelo):

“Een specialist neemt je bij de arm. Nuttig en leerzaam”

“Natuurlijk: je kent je eigen bedrijf en van het een denk je ‘dat zit wel goed’ en van het ander denk je soms ‘dat moet nog beter’”. De EVD-dagen zijn een mooie gelegenheid om bij te blijven, actueel en veilig te zijn of worden op het gebied van houtstof en de preventie m.b.t. explosiegevaar. Je krijgt nieuwe inzichten aangereikt, leert hoe je verbeteringen aanbrengt en hoe je aan de regelgeving voldoet. En dat gaat snel, doelgericht en met deskundig advies van een specialist. Een mooi initiatief van SKH, waaraan wij graag hebben deelgenomen. Ik kan het elke collega aanbevelen!"

Timmerfabriek Groothuis is een multidisciplinaire  producent en leverancier van onder andere duurzame houten kozijnen, ramen en  deuren. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel nieuwbouw als renovatie.   

All van Glabbeek, Buitelaar Houtconstructies, Nieuw-Bergen:

“Praktijkgericht advies en goed raad”           

„Het mooie van de EVD-dagen van SKH is dat je je eigen bedrijfssituatie kunt ‘meebrengen’ en dat het dan dáár over gaat. Geen fictieve situaties, maar praktijkgericht advies en goede raad. Precies op maat. Daar heb je wat aan! Wij gaan binnenkort een nieuwe productiehal bijbouwen. We hebben zinvolle dingen gehoord om rekening mee te houden. Onder ander op het gebied van inrichting, routing en verdere mogelijkheden om de veiligheid naar een nog hoger plan te trekken. Wat we dan ook direct implementeren in de bestaande productie. Top!"

Buitelaar Houtconstructies is een betrouwbare,  vakkundige partner als het gaat om op maat gemaakte houten kratten, houten kisten en speciale pallets voor het beschermd transport van producten.

Deel dit artikel op LinkedIn: