Druk bezochte EVD dagen 27 en 28 maart 2019 bij SKH

introductie-evd-dag.jpg
1-op-1-begeleiding-evd.jpg

Datum: 01-04-2019

Woensdag 27 en donderdag 28 maart hebben bij SKH weer twee geslaagde EVD dagen plaatsgevonden. In totaal zijn er weer 40 bedrijven geholpen met het opstellen van een Explosie-Veiligheids-Document (EVD) en Plan van Aanpak (PvA). Op 27 maart werd deze EVD-dag in samenwerking met de CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie georganiseerd.

Wij merken bij SKH dat deelnemende bedrijven zich nog vaak onbewust zijn van de risico’s die heersen ten aanzien van explosiegevaar, met name ten aanzien van houtstof. Dit terwijl er toch met regelmaat publicaties in de vakbladen staan dat er ergens een explosie of brand heeft plaatsgevonden. Ook merken we dat bedrijven vaak niet weten hoe ze invulling moeten geven aan deze wettelijke verplichting. Waarbij we moeten opmerken dat de ATEX richtlijnen ook niet echt eenvoudig zijn geschreven. Door tijdgebrek of door andere prioriteiten blijft het opstellen van het EVD dan vaak uit.

SKH heeft daarom voor de houtbranche de “ATEX-Tool” ontwikkeld en organiseert meerdere keren per jaar de EVD dagen. Het mooie van de EVD-dagen van SKH is dat je je eigen bedrijfssituatie kunt ‘meebrengen’ en dat het dan dáár over gaat. Geen fictieve situaties, maar praktijkgericht advies en goede raad. Precies op maat. Eventuele explosiegevaren worden in kaart gebracht en er wordt aangegeven waar er binnen het bedrijf risico’s aanwezig zijn welke door middel van technische en/of organisatorische maatregelen op een acceptabel niveau gebracht en gehouden moeten worden.

De meeste bedrijven beschikken tegenwoordig wel over een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) maar vaak blijft de vraag “Heeft u een ExplosieVeiligheidsDocument?” open staan.
Na het deelnemen aan de SKH-EVD dag is dat vakje ook weer afgevinkt. En daarbij heeft u dan gelijk uw document gereed voor externe controlerende instanties zoals inspectie SZW en/of verzekeringsmaatschappij. Bespaar jezelf veel tijd en hoge kosten en geef je alvast op voor de volgende EVD-dag. De volgende EVD-dag staat gepland op 26 juni 2019 en er zijn nog maar een paar plekken vrij. In het najaar organiseren wij opnieuw twee EVD-dagen.

Meer informatie over onze EVD-dagen kun je vinden op onze website: www.skh.nl. Voor overige vragen kun je contact opnemen met SKH: w.brons@skh.nl of b.hemmer@skh.nl of telefonisch op 0317 - 45 34 25.

Deel dit artikel op LinkedIn: