Geen tijd voor het opstellen van uw verplichte EVD? Grijp dan nu deze kans en meldt u aan voor de derde editie van de EVD-dagen (Explosie-Veiligheids-Document) op 11 en 12 oktober bij SKH

een-qex-adviseur-helpt-een-van-de-deelnemers-bij-het-invullen-van-het-evd.jpg
deelnemers-aan-de-evd-dag-bij-skh-in-wageningen.jpg

Datum: 17-07-2017

Met twee succesvolle edities van de EVD-Praktijkdagen hebben wij inmiddels ruim 60 bedrijven geholpen met het invullen van hun verplichte Explosie-Veiligheids-Document (EVD). 

Wij begrijpen dat niet iedereen thuis is in deze (soms ingewikkelde) materie. Of dat bedrijven simpelweg door tijdgebrek of door andere prioriteiten geen mogelijkheid zien om dit vereiste Explosie-Veiligheids-Document (EVD) op te stellen. Daarom willen wij u hier graag hulp bij bieden en kan een deskundig adviseur samen met u dit document voor u invullen. Om ook u te kunnen helpen bij het opstellen van uw EVD organiseren SKH en FLS in samenwerking met Qex-certificaathouders op 11 en 12 oktober a.s. opnieuw de EVD-dagen. Tijdens de EVD-dag vult een deskundig adviseur samen met u het EVD voor u in. Met een EVD brengt u eventuele explosiegevaren in kaart. Bovendien kunnen ongelukken en eventuele discussie met de inspectie SZW en/of verzekeringsmaatschappijen worden voorkómen. Evenals mogelijke torenhoge kosten in de nabije toekomst.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de EVD-dag vult een deskundig adviseur samen met u het EVD voor u in. Heeft u reeds een EVD, maar is deze bijv. niet meer up-to-date of incompleet, ook dan is het raadzaam om deze samen met de adviseur na te kijken en waar nodig aan te vullen/actualiseren zodat u weer beschikt over een actueel EVD. U wordt geholpen door een deskundige van een officiële Qex-certificaathouder, dus van een fabrikant of leverancier van houtstof-afzuiginstallaties die de kennis bezit om een EVD op te stellen en ruime ervaring heeft op dit gebied. Het enige dat wij van u vragen is dat u vooraf enkele foto’s maakt van de in uw bedrijf aanwezige machines/afzuiginstallatie(s). Vervolgens komt u op het met u afgesproken tijdstip naar SKH in Wageningen waar een adviseur voor u klaar zit om onder het genot van een lekker kopje koffie samen met u het Explosie-Veiligheids-Document op te stellen. In slechts 3 - 4 uur heeft u op een eenvoudige en betaalbare manier uw vereiste Explosie-Veiligheids-Document (EVD) inclusief het bijbehorende Plan van Aanpak (PvA). Na afloop van de sessie wordt aan u een Bewijs van Deelname uitgereikt.

Inspectie SZW controleert houtverwerkers

Bij inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, loopt momenteel een programma ‘Gevaarlijke Stoffen’. In dat inspectieprogramma is er speciale aandacht voor brand- en explosiegevaar bij bedrijven en dus ook bij houtverwerkende bedrijven. Het niet voorhanden hebben van een adequaat EVD en bijbehorend Plan van Aanpak wordt beschouwd als een overtreding en kan tijdens een inspectie nare gevolgen voor uw bedrijf hebben.

 Voor ieder systeem en merk houtstofafzuiging

Aan de EVD-dag kan ieder houtverwerkingsbedrijf deelnemen, ongeacht het systeem van houtstofafzuiging waarmee wordt gewerkt. Leveranciers en fabrikanten van afzuiginstallaties, zitten klaar om uw vragen te beantwoorden en u snel en doeltreffend te helpen bij het opstellen, verbeteren, aanvullen en/of actualiseren van uw EVD.  U krijgt 1-op-1 service en gaat terug naar huis met alles wat uw bedrijf in dit stadium nodig heeft.

Wat?                                     EVD-dagen (uitsluitend op afspraak)

Wanneer?                          Woensdag 11 en donderdag 12 oktober 2017

Waar?                                  SKH, Nieuwe Kanaal 9, Wageningen

Wat zijn de  kosten?       € 580,- (excl. btw)

   
Zo doet u mee

•   Aanmelden kan heel eenvoudig via de website: www.skh.nl/evd

•   U krijgt dan per e-mail een beknopte instructie toegestuurd van de foto’s die wij van te voren graag digitaal ontvangen (graag tijdig zodat wij van te voren het nodige voorwerk kunnen verrichten)

Voor algemene vragen over de EVD-dagen kunt u contact opnemen met Wendy Brons, secretariaat, tel. 0317 - 45 34 25 of mail naar: w.brons@skh.nl. Indien u technische vragen heeft m.b.t. het EVD kunt u telefonisch contact opnemen met de heer B. Hemmer, onze ATEX deskundige, via bovenstaand telefoonnummer of stuur een mail naar: b.hemmer@skh.nl.


Let op: per  bedrijf kunnen maximaal 3 medewerkers worden ingeschreven.

En… wie het eerst komt, die het  eerst maalt. Meld u dus nu aan!

  

Aanmelden  kan tot uiterlijk 15 september 2017                          WWW.SKH.NL/EVD

Deel dit artikel op LinkedIn: