Heeft u het verplichte Explosie-Veiligheids-Document nog niet op orde? SKH organiseert opnieuw een EVD-dag op donderdag 28 maart 2019!

Met wederom een succesvolle 5e editie van de EVD-dagen heeft SKH in de afgelopen 2 jaar al 150 bedrijven geholpen met het invullen van hun verplichte Explosie-Veiligheids-Document (EVD). Naast de verplichting vanuit de Arbowet om als werkgever binnen de houtbranche in het bezit te zijn van een actueel EVD, lijkt het erop dat houtbewerkers zich steeds meer bewust worden van de explosiegevaren van houtstof. De EVD-dagen beginnen steeds meer een begrip te worden binnen de branche. Wilt u ook op een gemakkelijke en betaalbare manier aan uw EVD komen? Onze deskundige adviseurs helpen u graag om samen met u het vereiste EVD op te stellen.

20 november 2018

Lees meer

CE Wand- en gevelbekleding volgens NEN-EN 14915:2013

Voor leveranciers van gevelbekleding is het belangrijk om in de aanloopfase van een bouw ten aanzien van het brandgedrag juist te kunnen adviseren. Belangrijk hierbij zijn het Bouwbesluit en de CE-markering (CPR). In het Bouwbesluit staat vermeld wat de eisen zijn. CE-markering is een informatieplicht voor bouwproducten (Construction Products Regulation, CPR).Voor gevelbekleding is hiervoor een specifieke norm beschikbaar: NEN-EN 14915 'Wand- en gevelbekleding van massief hout'. Hierin staat vermeld hoe eigenschappen moeten worden bepaald, de conformiteit moet worden beoordeeld en hoe de markering moet worden uitgevoerd.

8 november 2018

Lees meer

Eerste KOMO Attest dakkapellen uitgereikt aan Van Hattem Dakkapellen

Ede - Van Hattem Dakkapellen uit Genemuiden is het eerste bedrijf dat het KOMO Attest mag dragen. Op woensdag 30 mei ontving directeur Robert van Hattem in het Trainingscentrum van Dakvenstermeesters Montage Keurmerk het certificaat dat aantoont dat alle dakkapellen die uit zijn productiehal rollen voldoen aan de eisen die door certificeringsinstelling SKH en KOMO zijn gesteld. Bas van Etten, projectleider bij SKH reikte het eerste KOMO Attest voor dakkapellen officieel uit. “Dit  is wel bijzonder hoor. Het komt niet vaak voor dat certificaten worden afgegeven op producten die rechtstreeks aan consumenten worden geleverd. Voor die groep is dit attest een handig hulpmiddel bij het vinden van een betrouwbare leverancier van dakkapellen.” 

21 juni 2018

Lees meer