De EVD-dagen op 9 en 10 september waren weer een succes.

De EVD-dagen op 9 en 10 september waren weer een succes.Tijdens deze dagen waar iedereen zich goed aan de Corona richtlijnen van de RIVM kon houden zijn de Explosie-Veiligheids-Documenten (EVD) voor de deelnemende bedrijven weer opgesteld.Wilt u snel, gemakkelijk en betaalbaar uw Explosie-Veiligheids-Document (EVD) laten opstellen? Laat onze deskundige adviseurs u dan helpen met het invullen van uw EVD!SKH organiseert op 2 en 3 december 2020 de; volgende EVD-dagen, U kunt zich aanmelden via de email: j.rip@skh.nl of telefonisch tel. : 0317-453 425 , meld u snel aan!Wij houden ons aan de richtlijnen van het  RIVM!Voor meer informatie zie skh.nl evd-dagen

23 september 2020

Lees meer

KOMO certificaat Houten buitendeuren voor Van Eck Trappen en Kozijnen

Jan Komdeur van SKH heeft vanmorgen, 1 oktober, het KOMO® certificaat voor Houten buitendeuren uitgereikt aan directeur Hans Tholen van Van Eck Trappen en Kozijnen te Son en Breugel.Dit KOMO® certificaat is afgegeven op basis van de eisen zoals gesteld in de BRL 0803 ‘Houten buitendeuren’. Belangrijk is dat een deur voldoet aan de door de markt gewenste kwaliteitsvoorschriften en dat de consument daarmee vertrouwen heeft dat hij voldoende zekerheid krijgt. Een KOMO® certificaat biedt dit.

1 oktober 2019

Lees meer

SKH Kwaliteitskader luchtdichtheid en ventilatie van gebouwen

SKH Kwaliteitskader-deskundigen bieden zekerheid over luchtdichtheid en ventilatie van gebouwen in Vlaanderen (België).Concrete controle op en snelle verslaggeving over luchtdichtheids- en ventilatie-prestaties van gebouwen in Vlaanderen? Kies dan een erkende luchtdichtheidstester en ventilatieverslaggever die is aangesloten bij het SKH Kwaliteitskader. Het SKH Kwaliteitskader certificeert sinds 1 mei 2018 in Vlaanderen in deze discipline volgens in België geldende STS-en (vergelijkbaar met de Nederlandse Beoordelingsrichtlijnen (BRL-en)). 

17 september 2019

Lees meer

Explosiegevaren onder controle krijgen? Explosieveiligheidsdocument opstellen? Binnen een dagdeel geregeld bij SKH!

Te vaak zien we helaas nog berichten in de media voorbij komen over brand en stofexplosies bij houtverwerkende bedrijvenIn Nederland komt gemiddeld één keer per week een stofexplosie bij een bedrijf voor. Gelukkig zijn de meeste stofexplosies zo klein van omvang dat de schade meevalt. Schattingen geven aan dat er per jaar zo’n twintig grote stofexplosies zijn. De gevolgen van dergelijke explosies kunnen desastreus zijn: gewonden, brand en een strijd met de verzekeringsmaatschappij en/of Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) in de afwikkeling.

17 september 2019

Lees meer

Beoordelingsgrondslag SKH-BGS 014 'Alternatieve lijmen voor raamverbindingen'

Alternatieve lijmen voor raamverbindingenBij een groeiend aantal timmerfabrieken worden lijmrobots aangeschaft voor het inlijmen van de verbindingen. Deze lijmrobots worden door de timmerfabriek het liefst zo breed mogelijk ingezet. Dit kan alleen als voor zowel de kozijnverbinding als de raamverbinding dezelfde lijm toegepast kan worden. Dit was de aanleiding dat we bij  SKH de vraag kregen we of het niet mogelijk was om ook ramen te verlijmen met de lijm die gebruikt wordt om kozijnhoeken te verlijmen, de BRL 0819 lijm. Want de kwaliteit van de kozijnverbindingen is de afgelopen jaren echt enorm verbeterd, dus waarom zou dat niet ook werken voor ramen?

12 juni 2019

Lees meer