KOMO certificaat Houten buitendeuren voor Van Eck Trappen en Kozijnen

Jan Komdeur van SKH heeft vanmorgen, 1 oktober, het KOMO® certificaat voor Houten buitendeuren uitgereikt aan directeur Hans Tholen van Van Eck Trappen en Kozijnen te Son en Breugel.Dit KOMO® certificaat is afgegeven op basis van de eisen zoals gesteld in de BRL 0803 ‘Houten buitendeuren’. Belangrijk is dat een deur voldoet aan de door de markt gewenste kwaliteitsvoorschriften en dat de consument daarmee vertrouwen heeft dat hij voldoende zekerheid krijgt. Een KOMO® certificaat biedt dit.

1 oktober 2019

Lees meer

SKH Kwaliteitskader luchtdichtheid en ventilatie van gebouwen

SKH Kwaliteitskader-deskundigen bieden zekerheid over luchtdichtheid en ventilatie van gebouwen in Vlaanderen (België).Concrete controle op en snelle verslaggeving over luchtdichtheids- en ventilatie-prestaties van gebouwen in Vlaanderen? Kies dan een erkende luchtdichtheidstester en ventilatieverslaggever die is aangesloten bij het SKH Kwaliteitskader. Het SKH Kwaliteitskader certificeert sinds 1 mei 2018 in Vlaanderen in deze discipline volgens in België geldende STS-en (vergelijkbaar met de Nederlandse Beoordelingsrichtlijnen (BRL-en)). 

17 september 2019

Lees meer

Explosiegevaren onder controle krijgen? Explosieveiligheidsdocument opstellen? Binnen een dagdeel geregeld bij SKH!

Te vaak zien we helaas nog berichten in de media voorbij komen over brand en stofexplosies bij houtverwerkende bedrijvenIn Nederland komt gemiddeld één keer per week een stofexplosie bij een bedrijf voor. Gelukkig zijn de meeste stofexplosies zo klein van omvang dat de schade meevalt. Schattingen geven aan dat er per jaar zo’n twintig grote stofexplosies zijn. De gevolgen van dergelijke explosies kunnen desastreus zijn: gewonden, brand en een strijd met de verzekeringsmaatschappij en/of Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) in de afwikkeling.

17 september 2019

Lees meer

Beoordelingsgrondslag SKH-BGS 014 'Alternatieve lijmen voor raamverbindingen'

Alternatieve  lijmen voor raamverbindingenBij een groeiend aantal timmerfabrieken worden lijmrobots aangeschaft voor het inlijmen van de verbindingen. Deze lijmrobots worden door de timmerfabriek het liefst zo breed mogelijk ingezet. Dit kan alleen als voor zowel de kozijnverbinding als de raamverbinding dezelfde lijm toegepast kan worden. Dit was de aanleiding dat we bij  SKH de vraag kregen we of het niet mogelijk was om ook ramen te verlijmen met de lijm die gebruikt wordt om kozijnhoeken te verlijmen, de BRL 0819 lijm. Want de kwaliteit van de kozijnverbindingen is de afgelopen jaren echt enorm verbeterd, dus waarom zou dat niet ook werken voor ramen?

12 juni 2019

Lees meer

SKH-KOMO® attest 'Geprefabriceerde houtachtige dakkapellen' uitgereikt aan LUXboX

Op 5 juni 2019 is het KOMO® attest volgens beoordelingsrichtlijn BRL 0103 'Geprefabriceerde houtachtige dakkapellen' uitgereikt aan LUXboX. De LUXboX is een kant-en-klare dakkapel opgebouwd met dakramen aan de voorzijde en in het schuine dak. De dakramen waaruit de dakkapel is opgebouwd zijn eveneens KOMO® gecertificeerd. De certificatie van de LUXboX dakkapel bevestigt de groeiende interesse die SKH constateert bij producenten van dakkapellen voor het verkrijgen van een KOMO® certificaat.

5 juni 2019

Lees meer

SKH-BGS 009 'Montage van daglichtsystemen in daken' uitgebreid met de mogelijkheid tot procescertificatie

SKH-BGS 009 'Montage van daglichtsystemen in daken' uitgebreid met de mogelijkheid tot procescertificatieNaast de mogelijkheid van persoonscertificatie is de SKH-Beoordelingsgrondslag (BGS) 009 voor het monteren van daglichtsystemen nu verder uitgebreid met de mogelijkheid van procescertificatie. Doelstelling is om de kwaliteit van de montage van daglichtsystemen zoals dakramen te vergroten. Niet alleen door het kennisniveau van de monteur van het dakraam te verhogen door middel van opleiding, zoals bij de persoonscertificatie, maar nu ook door controles tijdens de montage van het dakraam in het dak, door SKH als onafhankelijke certificatie-instelling.

27 mei 2019

Lees meer

Even voorstellen: Johan Vlieger, nieuwe SKH controleur voor FSC, PEFC, Keurhout en STIP

Even voorstellenOp 1 mei 2019 ben ik begonnen bij SKH in de functie van controleur voor de FSC, PEFC, Keurhout en STIP chain of custody certificeringen. Ook zal ik Mark Diepstraten bijstaan bij zijn werkzaamheden als projectleider op het gebied van de FSC en PEFC kwaliteitssystemen, accreditaties enz. Hiervoor werkte ik bij het PEFC keurmerk, onder meer als trainer van chain of custody auditors. Het is heel interessant om nu als controleur bij de verschillende soorten bedrijven over de vloer te komen en te zien hoe de keurmerken in de praktijk worden gebracht!  Wanneer het maar even kan stap ik graag op de racefiets of mountainbike of ga ik met de familie de natuur in. Ik ben geïnteresseerd in álles wat vliegt, van vogels tot vliegtuigen, maar wat wil je ook met zo’n achternaam ;)

2 mei 2019

Lees meer