De Groot Vroomshoop is CE gecertificeerd door SKH voor het maken van grote volle doorsnede vingerlassen in gelijmd gelamineerd hout

De Groot Vroomshoop ontving op donderdag 21 september jl. het CE-certificaat 'Gelijmd gelamineerd hout met grote vingerlassen' o.b.v. de norm NEN-EN 14080. Oscar van Doorn, directeur SKH reikte het CE-certificaat uit aan de heren Bert Brinks (Manager R&D, DGV), Michiel Vincent (Adjunct Directeur, DGV) en Marco ten Voorde (MVO Coördinator, DGV) in het bijzijn van Peter de Graauw (projectleider SKH).De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies is CE gecertificeerd door SKH voor het maken van grote volle doorsnede vingerlassen in gelijmd gelamineerd hout. Om dit te bereiken is uitgebreid onderzoek gedaan en 1:1 getest in samenwerking met TU München. Daarnaast zijn er diverse optimalisaties in het kwaliteitssysteem gemaakt.De Groot Vroomshoop is het eerste en enige bedrijf in Nederland met een CE certificaat op de grote vingerlassen in gelijmd gelamineerd hout. Vanaf 1 augustus 2017 kan De Groot Vroomshoop daardoor complete gelamineerde houtconstructies inclusief grote vingerlassen leveren met CE. Dit is van belang omdat dit vanuit Europese en Nederlandse wetgeving verplicht is.

25 september 2017

Lees meer

Bouw & Aanbesteding: 'traditioneel bouwen in aardbevingsregio Groningen heeft geen toekomst'

Bouw & Aanbesteding: 'traditioneel bouwen in aardbevingsregio Groningen heeft geen toekomst'Het onafhankelijke bouwvakblad Bouw en Aanbesteding (23 augustus 2017) meldt dat traditioneel bouwen in aardbevingsgebied Groningen geen toekomst heeft: de koper zal geen woning accepteren waarvan de bouwwijze niet schokbestendig is. Tegelijk kunnen bij steenachtige bouw er geen garanties aan woonconsumenten worden afgegeven. Nieuwbouw in het Groningerveld is daarom ‘alleen zinvol in hout’, zo wordt geconstateerd. Immers, voor aardbevingsgebieden aangepaste houtskeletbouw (HSB) voorkomt het instorten van woningen en verkleint de kans op scheuren. ‘Niet voor niets wordt ook in aardbevingskritische regio’s in onder andere Azië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten veelal in hout gebouwd’.

29 augustus 2017

Lees meer

Geen tijd voor het opstellen van uw verplichte EVD? Grijp dan nu deze kans en meldt u aan voor de derde editie van de EVD-dagen (Explosie-Veiligheids-Document) op 11 en 12 oktober bij SKH

Met twee succesvolle edities van de EVD-Praktijkdagen hebben wij inmiddels ruim 60 bedrijven geholpen met het invullen van hun verplichte Explosie-Veiligheids-Document (EVD). Wij begrijpen dat niet iedereen thuis is in deze (soms ingewikkelde) materie. Of dat bedrijven simpelweg door tijdgebrek of door andere prioriteiten geen mogelijkheid zien om dit vereiste Explosie-Veiligheids-Document (EVD) op te stellen. Daarom willen wij u hier graag hulp bij bieden en kan een deskundig adviseur samen met u dit document voor u invullen. Om ook u te kunnen helpen bij het opstellen van uw EVD organiseren SKH en FLS in samenwerking met Qex-certificaathouders op 11 en 12 oktober a.s. opnieuw de EVD-dagen. Tijdens de EVD-dag vult een deskundig adviseur samen met u het EVD voor u in. Met een EVD brengt u eventuele explosiegevaren in kaart. Bovendien kunnen ongelukken en eventuele discussie met de inspectie SZW en/of verzekeringsmaatschappijen worden voorkómen. Evenals mogelijke torenhoge kosten in de nabije toekomst.

17 juli 2017

Lees meer

Aardbevingsbestendig Bouwen in Hout

Dat houtbouw de bouwwijze is voor het aardbevingsgebied wordt inmiddels breed gedragen. Waarmee dien je te rekenen indien je houtskeletbouw gaat realiseren in het aardbevingsgebied in Groningen? SKH introduceert voor de constructeurs onder ons de publicatie 'Het gedrag van houtconstructies en houtskeletbouw bij aardbevingen'. SKH ondersteunt hiermee haar KOMO certificaathouders Houtskeletbouw en geeft constructeurs in het algemeen de handreiking hoe om te gaan met berekeningen in het Groningerveld. Download hier de SKH-Publicatie 17-01 'Het gedrag van houtconstructies en houtskeletbouw bij aardbevingen'.

12 juni 2017

Lees meer